Last news in Fakti

17 Януари, 2022 11:40 12 974 12

Най-смешните извинения за превишена скорост

  • превишена скорост-
  • извинения-
  • кат
Най-смешните извинения за превишена скорост - 1
Снимки: Shutterstock

На много места по света превишаването на скоростта в по-голямата част от случаите се записва от камери, поради което комуникацията с катаджиите след нарушения е сведена до нула, което означава, че има по-малко забавни истории. Но във Франция полицаите все още слушат обяснения за нарушенията. И ги преразказват на местните медии, а една от тях - L'argus реши да ги сподели с аудиторията си.

Пътните нарушители често се изкушават да оправдаят вината си и трескаво измислят невероятни истории с надеждата да избегнат наказание. Много често обясненията се оказват доста смешни.

Най-смешните извинения за превишена скорост

Най-често шофьорите се позовават на „спешна нужда“. Така един шофьор, каращ със скорост от 180 км/ч, при ограничение от 80 км/ч, се опитва да се оправдае с прекомерно налягане в пикочния си мехур. Друг шофьор, който карал с 27 км/ч над разрешеното, се оплакал, че има диария и помолил жандармеристите да не се приближават до него, за да се избегнат неприятни инциденти.

Сред нарушителите има гастрономи: „Не исках да ям от Макдоналдс“, казва шофьор, каращ със скорост от 174 км/ч при ограничение от 80 км/ч. И обратното, често на полицаите се казва, че бързата за да приберат закупената замразена храна в хладилника. И също е пълно без хора, които бързат за вечеря.

Понякога нарушителите дори се оправдават още по-налудничаво. Така един "състезател" казва, че е обладан от духа на Михаел Шумахер. По-късно се оказва, че жертвата на духа е замесена и в притежание на наркотици.

Най-смешните извинения за превишена скорост

Шофьорите се позовават и на обсесивно-компулсивно разстройство, което кара стрелката на скоростомера да застава във красиво вертикално положение - при 110 км/ч. Освен това един такъв перфекционист е хванат със скорост от 142 км/ч, защото целял стрелката на оборотомера и на скоростомера да са успоредни.

Има шофьори, които приписват превишаването на скоростта на желанието „да поддържат превозното си средство в добро състояние“, което се улеснявало от шофиране с висока скорост. По-специално почиства катализаторите на колата им, казват те.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    41 0 Отговор
    "Беше такава гъста мъгла, че не си виждах километража. Затова карах с превишена скорост!":)
  • 2 Алонсо

    15 1 Отговор
    Имаше такава мъгла, че дори не виждах колко показва киломеража!
  • 3 Борко

    20 1 Отговор
    ми да си кажат честно ,,карах щото съм турбо гъзар,,кво е това хленчене имам разтройство и тем подобни
  • 4 Под чехъл

    21 0 Отговор
    Просто мъжете карат бързо, за да избягат от съпругите си
  • 5 карчи

    16 6 Отговор
    Защо караш с висока скорост? - Защото мога!
  • 6 Blackthorn

    14 2 Отговор
    За да не забравя за къде съм тръгнал!
  • 7 А за повечето

    15 1 Отговор
    смешни ограничения ? А за нелогичните кръстовища и вход/изходи към главен път ? На чия съвест лежат стотиците убити от нередовна инфраструктура.?
  • 8 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    20 1 Отговор
    А някой виждал ли е полицаи спрели пред опасен участък - дупки-кратери, гъста мъгла или др. и да предупреждават водачите ? Аз още НЕ ! Да не споменавам , че във Варна полицай на неработещ светофар също е като негър в Сибир !

    Коментиран от #9

  • 9 Крум

    13 1 Отговор

    До коментар #8 от "🇧🇬БАЙ Х@Й‼":

    Няма и да видиш! Полицай се подпрял на стена и стената паднала! Защо падна ,я попитали, ами по умния отстъпва,отговорила тя!
  • 10 Гого

    7 0 Отговор
    Горивото свършва и бързам да зарежда.
  • 11 ИМПЕРИАЛИСТ

    11 0 Отговор
    Шофьор, тихо на ухото: А бе с любовницата съм, а тя получи есемес от мъжа си, че се връща след 15 минути и сега бързаме да го посрещне у тях си....
    Катаджията: Брат, карай по-бързо тогава....
    Тя: А бе мъжо, какво им каза, че не те глобиха...
  • 12 Тъпи Мисирки

    8 1 Отговор
    "че бързата за да приберат" "И също е пълно без хора," Думи нямам!