Отидете към основна версия

3 290 5

Windows 10 приема телефонни обаждания

  • windows 10-
  • android-
  • телефонни обаждания

Софтуерните разработчици все по-усилено се насочват към интегриране на устройства, работещи на различни операционни системи. По-специално, задачата им е за комбиниране на устройства, работещи на Android и Windows.

Последната такава разработка е от представителите на Microsoft, които обявиха интеграцията в Windows 10 на една интересна функция. Тя позволява получаване на телефонни обаждания през персонален компютър, като това става с приложението Your Phone.

В момента системата се тества, но в близко бъдеще ще стане достъпна за широк кръг потребители. За да може телефонът ви да работи, е необходимо смартфонът да е оборудван с ОС с Android 7 Nougat и по-висока версия, а компютърът да има Bluetooth модул и Windows 10.

Интеграцията на Android и Windows започна през лятото, когато личните компютри бяха в състояние да получават текстови съобщения. Разработчиците на Microsoft казаха, че компютърните потребители ще могат да осъществяват телефонно обаждане от компютър, използвайки телефонния указател на смартфона си.

Функцията позволяла и да отхвърлят входящо повикване или да го прехвърлят на гласова поща, да се запознаят с историята на обажданията и да върнат обратно откритите номера. Може също така да се превключват разговори между компютъра и смартфона.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.

Свързани новини

  • Ще замени ли новата ОС на Google Android и Chrome?

    Разработваната от Google нова операционна система Fuchsia все още се пази в пълна тайна, но веднага се появиха спекулации, че тя ще замени Android и C ...
    13.05.2019
    8 282
    10
  • 17 000 Android приложения ни следят непрекъснато

    В епохата на повсеместно използване на мобилни джаджи, на човек му е все по-трудно да се защити от тоталния контрол и следене. Учени от Калифорния, ра ...
    18.02.2019
    7 931
    14
  • Олекотена версия на Windows 10

    Windows е операционна система на огромна част от персоналните компютри по света и това е от много години насам. За цялото това време обаче от Microsof ...
    07.12.2018
    7 167
    9