14 Октомври, 2019 12:22 3 281 5

Windows 10 приема телефонни обаждания

  • windows 10-
  • android-
  • телефонни обаждания
Windows 10 приема телефонни обаждания - 1

Софтуерните разработчици все по-усилено се насочват към интегриране на устройства, работещи на различни операционни системи. По-специално, задачата им е за комбиниране на устройства, работещи на Android и Windows.

Последната такава разработка е от представителите на Microsoft, които обявиха интеграцията в Windows 10 на една интересна функция. Тя позволява получаване на телефонни обаждания през персонален компютър, като това става с приложението Your Phone.

В момента системата се тества, но в близко бъдеще ще стане достъпна за широк кръг потребители. За да може телефонът ви да работи, е необходимо смартфонът да е оборудван с ОС с Android 7 Nougat и по-висока версия, а компютърът да има Bluetooth модул и Windows 10.

Интеграцията на Android и Windows започна през лятото, когато личните компютри бяха в състояние да получават текстови съобщения. Разработчиците на Microsoft казаха, че компютърните потребители ще могат да осъществяват телефонно обаждане от компютър, използвайки телефонния указател на смартфона си.

Функцията позволяла и да отхвърлят входящо повикване или да го прехвърлят на гласова поща, да се запознаят с историята на обажданията и да върнат обратно откритите номера. Може също така да се превключват разговори между компютъра и смартфона.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Blackthorn

    4 2 Отговор
    Слава Богу, не ползвам Уиндоус!
  • 2 Bubbles

    1 2 Отговор
    Че то това го може от много време бря.
  • 3 Морски

    12 2 Отговор
    Напълно ненужна простотия
  • 4 смех

    1 2 Отговор
    Хаха, a MacOS ги приема сигурно от 10 години, ама както и да е...
  • 5 софт

    0 0 Отговор
    Виж, ако правеше свирки, друга работа ....