Отидете към основна версия

3 016 2

Карбонов бегач от Lotus

  • lotus-
  • hope technology-
  • бегач-
  • въглеродни нишки-
  • карбон

Lotus Engineering и производителят на велосипедни компоненти Hope Technology представиха новия бегач, с който ще се състезава британският национален отбор на Олимпиадата през 2020 г. Колелото е изработено от високоякостни влакнести материали и добавки от компанията Renishaw, които ускоряват производството на детайлите.

Свръхздравата карбонова рамка на новия бегач е разработена от Hope Technology, а инженерите на Lotus Engineering са проектирали вилката с уникален дизайн и кормилото. "Бойното кръщене" на байка ще се състои на Европейската купа по колоездене на 1-3 ноември в Минск.

Lotus има опит в проектирането и производството на бегачи. Първото състезателно колело на компанията се появява през 90-те благодарение на дизайнера Майк Бъроуз. Неговият проект обаче е блокиран от Международния съюз на велосипедистите, който забранява използването на монококови конструкции.

Бъроуз не се отказва от иновационното си колело и предава цялата документация на Lotus и през 1992 г. в продажба е пуснат LotusSport Pursuit Bike или Type 108 LotusSport Pursuit Bike или Type 108, с който Крис Бордман печели преследванията на четири километра и поставя нов световен рекорд.

Наследникът на Type 108 носи индекс 110. С него Бордман регистрира ново върхово постижение, като успява да навърти 56.375 км за един час.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.

Свързани новини