Last news in Fakti

30 Октомври, 2019 14:16 3 000 2

Карбонов бегач от Lotus

  • lotus-
  • hope technology-
  • бегач-
  • въглеродни нишки-
  • карбон

Lotus Engineering и производителят на велосипедни компоненти Hope Technology представиха новия бегач, с който ще се състезава британският национален отбор на Олимпиадата през 2020 г. Колелото е изработено от високоякостни влакнести материали и добавки от компанията Renishaw, които ускоряват производството на детайлите.

Карбонов бегач от Lotus

Свръхздравата карбонова рамка на новия бегач е разработена от Hope Technology, а инженерите на Lotus Engineering са проектирали вилката с уникален дизайн и кормилото. "Бойното кръщене" на байка ще се състои на Европейската купа по колоездене на 1-3 ноември в Минск.

Карбонов бегач от Lotus

Lotus има опит в проектирането и производството на бегачи. Първото състезателно колело на компанията се появява през 90-те благодарение на дизайнера Майк Бъроуз. Неговият проект обаче е блокиран от Международния съюз на велосипедистите, който забранява използването на монококови конструкции.

Карбонов бегач от Lotus

Бъроуз не се отказва от иновационното си колело и предава цялата документация на Lotus и през 1992 г. в продажба е пуснат LotusSport Pursuit Bike или Type 108 LotusSport Pursuit Bike или Type 108, с който Крис Бордман печели преследванията на четири километра и поставя нов световен рекорд.

Карбонов бегач от Lotus

Наследникът на Type 108 носи индекс 110. С него Бордман регистрира ново върхово постижение, като успява да навърти 56.375 км за един час.

Карбонов бегач от Lotus

Карбонов бегач от Lotus

Карбонов бегач от Lotus

Карбонов бегач от Lotus

Карбонов бегач от Lotus


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нищо революционно

    4 0 Отговор
    Геометрията и въздушното съпротивление на карбоновите пистови рамки на големите фирми са почти еднакви!
  • 2 type-R

    0 0 Отговор
    Цената? Колкото за ново Бентли! Деца, купувайте смело! Хахахах