Отидете към основна версия

3 457 0

Продава се DeLorean на въздушна възглавница

  • delorean-
  • въздушна възглавница-
  • обява-
  • продажба

В онлайн платформата за търговия с класически автомобили Bring a Trailer се предлага катер на въздушна възглавница, който изглежда като култовия DeLorean DMC-12. До момента наддаванията са стигнали сумата от $6 666 (€5 968).

Екзотичното превозно средство е построено за четири години на базата на моторница Universal Hovercraft UH-13PT. Върху шасито е монтирана каросерия от шперплат, пенопласт и фибростъкло, която за повече автентичност е боядисана като неръждаема стомана.

Левитиращият DeLorean се задвижва от два мотора и 61-сантиметров пропелер. Малкият едноцилиндров двигател нагнетява въздух в престилката под съда, а големият двуцилиндров върти перката.

Собственикът твърди, че катерът може да развие скорост до 50 км/ч на вода, но само при идеални условия. В лошо време използването на ховъркрафта изобщо не се препоръчва.

В салона могат да пътуват двама души, като седалките са фиксирани с велкро. Вратите тип "чайка" имат истински стъкла, а предното може да се сваля, тъй като предпазва от пръските вода, но влошава силно видимостта.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини