Отидете към основна версия

4 636 4

Възродиха светещите регистрационни номера

  • регистрационен номер-
  • автомобили-
  • led

В Япония светещите регистрационни табели бяха възродени. Първите номера на автомобили с тази функция се появяват в Страната на изгряващото слънце през 70-те години на миналия век. Тогава обаче се използват обикновени крушки с нажежаема жичка, но с развитието на LED технологията светодиодите заемат своето място.

Активната работа в тази посока се осъществява от компанията CGS, която може да се похвали с богат опит в областта на LED технологиите. Именно на нея бе поверен проекта за създаване на регистрационни табели за автомобили с вътрешна LED-подсветка. Първото нещо, което японските специалисти трябваше да решат, беше да увеличат живота на диодите, тъй като едно от основните изисквания за новите светещи номера беше тяхната издръжливост.

В ежедневието срещаме диоди, чийто експлоатационен живот не надвишава 20 хиляди часа. CGS обаче реши да увеличи тази цифра. За целта беше необходимо да се елиминира прегряването на елементите, което, както е известно, намалява техния експлоатационен живот. Японците измислиха специална подредба на диоди, а медта беше използвана за подобряване на разсейването на топлината в покритието на плочата. Всичко това помогна да се гарантира, че работещите R-Ray диоди са само с 6,5 градуса по-топли от околната среда. За 100 хиляди часа работа те губят само 3% яркост.

Друго изискване, което трябва да се спазва, е равномерността на сиянието. В това изискване помага технологията, използвана при производството на LCD телевизори. За да се гарантира, че всеки символ свети с еднаква яркост, са използвани подсветка и специален дифузьор. Идеален показател за такъв все още не е постигнат. Индексът на неравностите тук е 1.7. Това е по-малко, отколкото в домакинските уреди, където варира от 2,4 до 7,1.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.

Свързани новини