Last news in Fakti

19 Април, 2023 10:00 8 744 10

Ще се изненадате на каква кола бе монтирана най-скъпата регистрационна табела в света

  • регистрационен номер-
  • оае

За тези пари собственикът на най-скъпата регистрационна табела може да си купи 150 такива коли

Ще се изненадате на каква кола бе монтирана най-скъпата регистрационна табела в света - 1

Повечето хора намират за нелепо да бъдат похарчени 15 милиона долара за регистрационен номер, но за този факт вече ви информирахме. сега стана ясно още нещо, което ще ви се стори още по-любопитно. Решението да бъдат похарчени $15 млн. може да изглежда още по-странно, след като разберете, че тази табела е монтирана на обикновена Tesla Model X, струваща 100 000 долара.

Ще припомним, че на 8 април много богат човек в Дубай плати 15 милиона долара за регистрационен номер. Сумата, платена за него, счупи предишния рекорд от 2008 г., когато богат бизнесмен плати 14.3 милиона долара за номер 1. Заслужава да се отбележи, че приходите от търга са дарени на благотворителната кампания за изхранване на хора, живеещи в бедност.

Ще се изненадате на каква кола бе монтирана най-скъпата регистрационна табела в света

Богатите хора в Дубай са готови да платят колкото им поискат, за да получат едноцифрени регистрационни номера. Колкото по-малко е числото, толкова по-висок е социалният статус . Някои твърдят, че тези регистрационни номера предлагат предимства като специално отношение от полицията и достъп до най-ексклузивните заведения в Дубай.

Има дори слухове, че миналата година бизнесмен платил 9 милиона долара за регистрационен номер D5, след като му отказали да влезе в модерен хотел, където се допускали само коли с едноцифрени числа. Тогава въпросният богаташ се похвалил пред приятели, че регистрационният номер е десет пъти по-скъп от Rolls-Roys-а, на който е поставен.

Сега има нов прецедент, при който рекордната регистрационна табела P7 е инсталирана на още по-евтина кола. Скорошно видео от Дубай показва най-скъпия регистрационен номер, поставен върху черна Tesla Model X, която се продава в ОАЕ за 100 000 долара. За тези пари собственикът на най-скъпата регистрационна табела може да си купи 150 електромобила Tesla Model X.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мехди

    15 4 Отговор
    Еволюционна грешка. С камилата щеше да си му чок.

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пример за това, кои имат много

    3 1 Отговор
    Пари - далеч не най-умните!
  • 8 Хаха

    5 1 Отговор
    На теслата повече, щеше да й отива номер 00
  • 9 само идиотщини

    1 1 Отговор
    В ОАЕ номера от 1 до 20 са запазени за шейна и управляващите кръгове около него. С "демократичната" структура няма да ви занимавам.

    Коментиран от #10

  • 10 за шейха

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "само идиотщини":

    За шейха