Отидете към основна версия

1 993 2

Apple продаде 250 млн iPhone

  • apple-
  • iphone-
  • samsung-
  • galaxy s iii

 

Миналата седмица компанията Apple отбеляза без много шум продажбата на 250 милионния iPhone. Това е внушителен показател, като се има предвид, че устройството е от типа смартфон и средната му цена е $600 и означава, че устройството е донесло на Apple $150 млрд. от продажби.
 
Съгласно статистиката на компанията цифрата 244.3 млн. е достигната от 2007 година до юни 2012-а, а от четири месеца насам компанията продава приблизително по два млн смартфона на седмица. За съжаление това е по-малко от близо трите милиона на седмица, които Apple реализираше в края на 2012-а.
 
Според аналитици спадът в продажбите на iPhone се дължи на два фактора. Първият е свързан с това, че компанията вече "захрани" силните икономически страни и сега се ориентира основно към т.нар. развиващи се страни, където покупателната способност на населението е значително по-малка.
 
Вторият фактор е свързан с уникалната конкуренция от страна на Samsung. Корейската марка пусна на пазара и нов аналог (Galaxy S III) на iPhone, който в момента се харчи като топъл хляб. Предстои обаче появата на пета генерация iPhone, която може отново да обърне нещата в полза на американската марка.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини