Отидете към основна версия

23 542 22

Трябва ли да почистваме смартфоните си със спирт?

  • коронавирус-
  • спирт-
  • дезинфекция-
  • смартфон

В условията на пандемия от коронавирус, експертите съветват всичко да се дезинфекцира със спирт. А що се отнася до мобилните ни устройства и в частност до смартфоните, те са едни от нещата, които могат да са преносители на вируса.

За целта е добре да се дезинфекцират със спирт. Така те ще са "спасени" от коварния вирус, но всъщност техните екрани се увреждат. Това е така, защото повечето от екраните на новите смартфони разполагат със защитно покритие, а чистият спирт води до значително по-бързото му износване.

Така екранът става доста по-податлив на надрасквания. Препоръките да не се почиства телефона със спирт са, както на Apple, така и на Samsung. Но, в условията на пандемия можем да пренебрегнем препоръките на водещите производители на смартфони, но все пак не трябва да се използва чист спирт.

Най-добре е да правите това с т.нар. дезинфекциращи "мокри" кърпички, които са напоени със спиртен разтвор. Те са по-щадящи към защитното покритие на екрана и в същото време са добра дезинфекция против вирусите.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 21 гласа.

Свързани новини