Отидете към основна версия

6 274 11

Какъв салонен филтър за колата може да ни предпази от коронавирус

  • автомобили-
  • съвети-
  • коронавирус-
  • салонен филтър

Филтърът за купето, както подсказва името, пречиства въздуха, който влиза в салона на колата. От него зависи какъв въздух дишаме в превозното средство. Той улавя мръсотия, прах, цветен прашец от растения и дори опасни микроби и бактерии. Но това не важи за всички филтри. Знаете ли кои са най-добрите филтри в настоящата ситуация, за да се предпазите от коронавирус.

Това са т.нар, хипоалергенни филтри, които са и най-скъпите на пазара. Съставът на техните филтриращи елементи включва така наречените полифеноли, които улавят толкова силни алергени като, да речем, брезов прашец или пелин. Именно този вид филтри може да ни защити в колата от вируси. Условието е да се сменят приблизително на всеки 10 000 километра пробег на автомобила.

Преминавайки през такъв филтър, въздухът влиза в интериора на автомобила възможно най-чист, затова го считаме за най-ефективния, въпреки че ще трябва да се бръкнете повечко за него в магазина. Въпреки това, имайте предвид, че инвестирате в здравето си, тоест най-скъпото, което човек има. А закупуването на лекарства или 14-дневна карантина ще струва много повече.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 13 гласа.

Свързани новини