Отидете към основна версия

2 691 7

Свършва ли кризата? Volkswagen постепенно се изправя на крака

  • volkswagen-
  • пандемия

Предстои заводите на марката Volkswagen да възобновят поетапно своето производство. Първи през седмицата ще възобновят работата си производствените мощности в Цвикау (Германия) и Братислава (Словакия). Останалите предприятия в Германия, както и в Португалия, Испания, Русия и САЩ, следва да възобновят производството през следващата седмица, започваща от 27 април.

Впоследствие, през месец май, производството ще бъде възобновено последователно в заводите на марката в Южна Африка, Аржентина, Бразилия и Мексико. Ралф Брандщетер, главен изпълнителен директор на марката Volkswagen, отбеляза - "С решенията на федералната власт и правителствата на отделните провинции в Германия, както и на отпускането на ограниченията в други европейски държави, се създават условия за постепенното възобновяване на производството.

Volkswagen се подготвя интензивно за предприемането на стъпки в тази насока през последните три седмици. В допълнение към разработката на изчерпателен списък от мерки за опазване здравето на нашите служители, ние бележим напредък и във възстановяването на нашите вериги за доставки на части и компоненти от нашите партньори."

На тази основа заводите на Volkswagen в Германия започват работа със съкратено работно време. В същото време броят на служителите, засегнати от производствения цикъл със съкратено работно време, ще бъде последователно намаляван съобразно процеса на възобновяване на производството.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини

  • И Dacia започва да прави коли

    След спирането на автомобилните заводи заради пандемията от коронавирус, нещата постепенно започват да се нормализират и големите заводи започват отно ...
    22.04.2020
    6 717
    30