Отидете към основна версия

63 325 91

Литър бензин за 47 стотинки: Ще убие ли евтиното гориво електрическите коли?

  • електромобили-
  • бензин-
  • цени-
  • сащ

Бензинът в САЩ достигна рекордно ниски цени (и за какво е виновна Tesla)

Tesla, подобно на другите производители на електрически автомобили, не бърза да информира клиентите, че екологично чистите автомобили не са толкова "печеливши", както преди, съобщава Bloomberg.

И така, Tesla продължава да казва, че Tesla Model 3 ще спести 4 300 долара за гориво за 6 години експлоатация с пробег от 16 хиляди км на година. Освен това, тази сума на "обезщетението" остава непроменена от края на 2018 година, когато средната цена на бензина беше 2.85 долара за галон.

Напоследък обаче бензинът падна сериозно (поне в САЩ). И така, сега средната цена на галон в САЩ е 1.81 долара или 47 цента за 1 литър. Освен това в САЩ има места, където бензинът струва по-малко от 1 долар за галон (тоест 26 цента за литър).

В тази връзка към компанията на Илон Мъск Tesla (и не само) има много оплаквания. Компанията е обвинена в заблуждение на клиентите, при това съвсем умишлено. Интересно е какво мислите за цените на бензина към днешна дата и ако тенденцията се запази, ще убие ли евтиното гориво електрическите коли?

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 111 гласа.

Свързани новини