Отидете към основна версия

2 178 7

Автопилотът прави автомобилите по-безопасни с 3.3 пъти (но това не е съвсем така)

  • tesla-
  • автопилот

Tesla уверява, че системата „полуавтопилот“, която вече е инсталирана на моделите на компанията, може да намали процента на аварии с няколко пъти. Според доклада на Tesla, в ситуации, в които автомобили шофират с включена система за автопилот (макар и полуавтономен), има един сериозен инцидент на всеки 7.48 милиона изминати километри.

Ако автомобилите не се движат с автопилот, а само с включени системи за сигурност, авариите се случват веднъж на 3.18 милиона километра. А, ако не се включват и системите за активна безопасност и не се използва автопилота, авария се случва на всеки 2.27 милиона километра. Сега обаче предстои да бъде направено едно важно изменение.

Към днешна дата автопилотът на Tesla може да работи само по магистрали. И в този случай "печеленето" на километри от статистиката е много по-лесно. Отбелязваме също, че Tesla активно работи по пускането на нов продукт на пазара - компанията иска да продава собствени застрахователни полици. Цената им ще зависи от стила на шофиране на водача и дали той използва система за автопилотиране.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини