Отидете към основна версия

8 659 23

Jeep Wrangler се преобърна в краш тест (ВИДЕО)

  • jeep-
  • wrangler-
  • iihs-
  • краш тест

Новият Jeep Wrangler се изложи тежко в два последователни краш теста на американския Застрахователен институт за пътна безопасност (IIHS). Култовият всъдеход се е преобърнал настрани и в двете изпитания за челен удар от страната на водача в неподвижно препятствие.

От IIHS коментират, че Wrangler се е представил добре в останалите тестове, но преобръщането след фронтално стълкновение носи огромен риск за здравето и живота на пътниците. Според експертите на Застрахователния институт това е неприемливо, заради което моделът получава едва 2 от възможните 4 звезди за безопасност.

"Преобръщането на Wrangler е особено опасно, тъй като вратите и покрива могат да се свалят, което създава опасност от изпадане на пасажерите. Освен това за модела не се предлагат странични надуваеми завеси.

От Fiat Chrysler опонират, че в техните изпитания Wrangler не се е преобърнал, и поставят под съмнение методиката, използвана от IIHS. В отговор от Застрахователния институт са повторили теста, но резултатът е бил същият.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 26 гласа.

Свързани новини