Last news in Fakti

13 Май, 2020 12:55 2 815 4

Няма да доработват Jeep Wrangler след неуспешния краш тест

  • jeep-
  • wrangler-
  • краш тест
Няма да доработват Jeep Wrangler след неуспешния краш тест - 1

Джип Wrangler няма да бъде преработван след неуспешния краш тест, за който вече ви информирахме. Преди седмица стана ясно, че всъдеходът може много лесно да се преобърне встрани след челен сблъсък.

След краш теста от независимата организация IIHS се надяваха, че Jeep ще предприеме необходимите стъпки за отстраняване на идентифицирания проблем, но самата компания заяви, че нова преработка на Wrangler не е планирана.

Според Motor1, които се позовават на думи на представител на Jeep, автопроизводителят не е запознат със случаи на преобръщане на Wrangler при катастрофа в реални условия и поради тази причина не смята да го доработва. Компанията също така подчерта, че автомобилът е оборудван със системи за сигурност и отговаря на всички установени стандарти.

От тези изявления се стига до заключението, че няма да се правят никакви промени в дизайна на всъдехода. От IIHS, обаче, изразиха друго становище. Според Jalopnik, който цитира института за пътна безопасност, автопроизводителят е взел предвид резултатите от краш теста и "обмисля възможността за финализиране на Wrangler“.

Към днешна дата са произведени повече от половин милион екземпляра Wrangler и това не е първият случай, свързан с подобен проблем. Безопасността на автомобила преди беше критикувана и от независимата организация EuroNCAP

След проведени краш тестове европейската организация присъди на всъдехода само една звезда от пет възможни. Тогава експертите казаха, че защитата на гърдите на водача е слаба, защитата на краката при челен сблъсък е недостатъчна, защитата на гърдите на задния пътник при челен удар е много незадоволителна.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еврогей

    2 3 Отговор
    С две думи - хамерикански БОКЛУК!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 С две думи.....

    0 1 Отговор
    ...откакто започнаха да консумират "макарони", не им върви на тия хора и не им върви точка
  • 4 Jeep Wrangler

    0 1 Отговор
    Искате да кажете Fiat Wrangler😂