Отидете към основна версия

4 810 11

Ford и VW: плановете на новия съюз

  • volkswagen-
  • ford-
  • алианс

Ford и Volkswagen се договориха да сформират глобален производствен алианс още през януари миналата година. Партньорството започна с обмен на технологии в производството на търговски превозни средства - пикапи и леки микробуси.

На следващо място ще бъде сътрудничеството в разработването на електрически автомобили и автономни системи за управление. Сред предстоящите дебютни общи проекти се споменават пикап и градски ван.

В бъдеще германската компания ще сподели собствените си разработки в областта на електрическите автомобили с европейското подразделение на американския концерн. Партньорството между корпорациите не предвижда участие в основния капитал една на друга.

В момента VW е най-големият автомобилен производител в Европа, а Ford е номер две в Съединените щати. По-нататъшното сътрудничество предвижда инвестиция на германската компания в Argo - филиал на американската корпорация, която работи по разработки в областта на изкуствения интелект и безпилотните технологии. Германският концерн ще инвестира в Agro 3.1 милиарда долара.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.

Свързани новини

  • Ще има Ford на платформата на Volkswagen ID.3

    Volkswagen AG ще предостави на Ford Motor платформата за електромобили MEB за производство на собствен модел на ток за европейския пазар, обявиха двет ...
    29.05.2020
    3 830
    6