Отидете към основна версия

13 666 31

Още една компания за коли под наем фалира: колите са на сметището (ВИДЕО)

  • каршеринг-
  • коли под наем-
  • фалит

Очевидно, след неотдавнашна вълна ръст на всички видове услуги за споделяне на автомобили, през периода на пандемията настъпи нов период на „прозрение“. И започнаха да се появяват все повече новини, че този или онзи проект се затваря.

Последната такава информация е от американския град Индианаполис. Там, след пет години съществуване, компанията за споделяне на автомобили BlueIndy беше закрита. Ще припомним, че през 2015 година появата на BlueIndy беше възприета като революция.

Тогава компанията получи субсидии от града, започна да изгражда точки за зареждане на автомобили и т.н. Въпреки това, след пет години програмата BlueIndy имаше само 3000 членове, което очевидно не е достатъчно за печеливш бизнес. Общо в проекта са инвестирани около 50 милиона долара.

Какво ще се случи с 280-те електрически превозни средства на компанията? Част от тях ще бъдат предоставени на друга компания за споделяне на автомобили, която се намира в Лос Анджелис. Но по-голямата част ще бъде просто унищожена. Вече някои от колите са сметището.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 15 гласа.

Свързани новини