Отидете към основна версия

2 583 2

Безпилотен мултикоптер - спасител

  • безпилотен летателен апарат-
  • aerobot

 

Безпилотните летателни апарати са широко използвани за най-различни военни цели, но извън армията те рядко намират приложение. В повечето случаи се използват като развлекателно средство за собствениците си. Австралийската спасителна служба обаче е на друго мнение.
 
Австралийските спасители провеждат тестове на иновационен безпилотен самолет, който е снабден с мощна и същевременно компактна камера. Идеята е чрез този уред да се наблюдава крайбрежието и да се индикира появата на акули, както и да се откриват бедстващи хора.
 
Мултикоптерът, който изпитват австралийците се нарича Aerobot и може да носи на борда си тежест от 6.8 килограма. Идеята е, освен техническото оборудване безпилотният летателен апарат да носи на борда си и спасителен пояс.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Нов вид безпилотен хеликоптер

      Учени от Швейцарската висша техническа школа в Цюрих представиха проект за нов вид безпилотен хеликоптер. Апаратът може да осъществява п ...
    26.04.2012
    3 341
    0
  • Китайци наливат милиарди в летяща кола

    Американската компания Moller International, която става известна още през 60-те с проектите си за летящи автомобили и други чудати возила, обяви, че ...
    21.12.2011
    5 749
    0