Отидете към основна версия

6 884 10

Mercedes спря производството на автомобили в завода на руския ГАЗ

  • газ-
  • mercedes-benz-
  • sprinter-
  • русия-
  • дерипаска

Официалната причина е, че микробусът Sprinter вече не отговаря на очакванията на клиентите

Mercedes-Benz завърши сътрудничеството си с руската GAZ Group. Като част от това партньорство, моделът Sprinter Classic беше сглобяван в завода в Нижни Новгород. Съответно продажбите на автомобили от този модел в Русия също спират.

Решението за спиране на производството на Sprinter се дължи на промяна в линията на леките търговски превозни средства в Русия, тъй като микробусът Sprinter Classic вече не отговаря на очакванията на клиентите, съобщава Gazeta.ru, позовавайки се на източник в Mercedes-Benz.

"Това е сложно, но необходимо решение за насочване на малотоннажни превозни средства в Русия. Оставаме ангажирани с руския пазар и вярваме в неговия потенциал. Трябва обаче да направим следващата стъпка към иновативни продукти и към съответното портфолио. Ще доставяме атрактивни продукти на нашите клиенти,”каза Ларс Паули, директор продажби и маркетинг в Mercedes-Benz Vans.

Изявлението по повод края на сътрудничеството обаче може да бъде свързано и с факта, че САЩ наложиха санкции срещу собственика на GAZ Group Олег Дерипаска още през 2018 година, като през юни тази година Министерството на финансите на САЩ поиска от руския завод за автомобили да предоставя тримесечни отчети. В самата група GAZ предпочитат да не коментират темата за санкциите, но съобщават, че сътрудничеството е приключило.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.

Свързани новини