Last news in Fakti

2 Октомври, 2020 12:40 6 858 10

Mercedes спря производството на автомобили в завода на руския ГАЗ

  • газ-
  • mercedes-benz-
  • sprinter-
  • русия-
  • дерипаска

Официалната причина е, че микробусът Sprinter вече не отговаря на очакванията на клиентите

Mercedes спря производството на автомобили в завода на руския ГАЗ - 1

Mercedes-Benz завърши сътрудничеството си с руската GAZ Group. Като част от това партньорство, моделът Sprinter Classic беше сглобяван в завода в Нижни Новгород. Съответно продажбите на автомобили от този модел в Русия също спират.

Решението за спиране на производството на Sprinter се дължи на промяна в линията на леките търговски превозни средства в Русия, тъй като микробусът Sprinter Classic вече не отговаря на очакванията на клиентите, съобщава Gazeta.ru, позовавайки се на източник в Mercedes-Benz.

"Това е сложно, но необходимо решение за насочване на малотоннажни превозни средства в Русия. Оставаме ангажирани с руския пазар и вярваме в неговия потенциал. Трябва обаче да направим следващата стъпка към иновативни продукти и към съответното портфолио. Ще доставяме атрактивни продукти на нашите клиенти,”каза Ларс Паули, директор продажби и маркетинг в Mercedes-Benz Vans.

Изявлението по повод края на сътрудничеството обаче може да бъде свързано и с факта, че САЩ наложиха санкции срещу собственика на GAZ Group Олег Дерипаска още през 2018 година, като през юни тази година Министерството на финансите на САЩ поиска от руския завод за автомобили да предоставя тримесечни отчети. В самата група GAZ предпочитат да не коментират темата за санкциите, но съобщават, че сътрудничеството е приключило.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 АНОНИМЕН

    9 4 Отговор
    има шофьори глухонеми и индвалиди
  • 3 само питам

    57 16 Отговор
    Краварите като какви се явяват че да искат тримесечни финансови отчети от Руска фирма ? Да искат на перчема декларациите за платени данъци !

    Коментиран от #5, #6, #7

  • 4 Немски шебек

    44 15 Отговор
    Ами кога Форд ще даде отчети на Руското МФ? Не знаех, че всички фирми по света са длъжни да се отчитат на ФЕД???? Явно германците са пудел, добър в лизането от за дника към предника и обратно. Мисля че цял свят разбра, че немските инвестиции не струват, рискови са точно толкова колкото венецуелските. За това да идват японците и китайците. Там риска винаги е за другата страна....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 икономист

    17 15 Отговор

    До коментар #3 от "само питам":

    Публикувано във факти.бг: САЩ наложиха санкции срещу собственика на GAZ Group Олег Дерипаска още през 2018 година.
    Навярно този руснак няма само една фирма и сигурно има регистрирани фирми и в омразната ви САЩ.Та за това американците искат да предоставя отчети,но как да го разбереш като няма никой на втория етаж.
  • 8 Бойко Борисов ви трови и краде ежедневно

    8 4 Отговор
    Китайски коли и камионетки се налагат в Русия.
  • 9 Сульо

    3 4 Отговор
    Вярно краварите са луди.Ще искат от друга суверена (и то голяма и ядрена държава) да им представя отчети? Мисля че краварите сами зариват фалшивата си и крадлива държава.

    Коментиран от #10

  • 10 руски краварски соросоид

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Сульо":

    Рсзбери първо за какво иде реч и после пиши коментари ,неграмотен соросоиден кравар !