Отидете към основна версия

4 019 3

Спуснаха на вода яхтата на Стив Джобс - Видео

  • венера-
  • стив джобс-
  • яхта
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Последното творение на покойния основател на Apple Стив Джобс – яхтата „Венера“, беше пусната на вода в Холандия, съобщават световните агенции.

80 метровото бижу е построено от компанията Koninklijke De Vries в пристанищния град Алсмеер. Дизайнът е поверен на Филип Старк, прочул се със своите виждания в хотелския и промишления интериор.

Навигацията на яхтата е поверена на 7 последователно свързани компютъра iMac, разположени в командния мостик.

Бялата красавица е направена от алуминий, като илюминаторите са от стъкло, което Apple е използвала за технологичните си джаджи.

За намерението на Стив Джобс да си построи яхта стана известно от неговата биографична книга дело на Уолтър Айзъксън. В нея компютърният гений казва: "Знам, че може би ще умра и ще оставя на Лорейн недостроената яхта. Принуден съм обаче да продължа строителството. Ако престана да го правя, значи наистина скоро ще умра."

На церемонията присъстваха жената и децата на Стив Джобс. Всеки от служителите на Koninklijke De Vries, участвали в изграждането на „Венера“ получи по един iPod.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Кръстиха самолет на Стив Джобс

    Американските авиолинии Virgin America кръстиха един от своите самолети на основателя на Apple Стив Джобс. Върху един от своите Airbus 320 компания ...
    24.01.2012
    1 559
    0
  • 35 години Apple

    Вероятно още дълги години ще се говори и пише колко дъблоко промениха света Apple и нейният създател Стив Джобс. От създаването си през 1976 г. оба ...
    13.11.2011
    3 712
    0
  • Направиха портрет на Стив Джобс от ябълки

    По много оригинален начин художник от Квебек отдаде своя почит към скоро починалия създател на Епъл Стив Джобс. Много хора по света почувстваха ...
    30.10.2011
    1 926
    0