Отидете към основна версия

17 239 48

Батериите на iPhone 12 се изтощават бързо дори и когато са неактивни

  • apple-
  • iphone-
  • 12-
  • батерия-
  • проблем

Бързото източване на батерията може да бъде причинено от грешка в iOS

Новата линия смартфони iPhone 12 впечатли с много нови функции, включително използването на 5G мрежа, което обаче, както се оказва допринася за бързото източване на батерията. Потребителите на новите iPhones все по-често твърдят, че смартфоните им се изтощават много бързо, дори когато Wi-Fi и 5G са деактивирани.

Според разочарованите потребители, чийто брой вече надхвърля няколко хиляди, iPhone 12 може да загуби 20% до 40% от капацитета на батерията за една нощ. В същото време дори пълното деактивиране на актуализациите на фоновите приложения и прекъсването на връзката с 5G мрежите не може да поправи ситуацията.

Потребител с никнейм Master26A във форума на Apple Community повдигна въпроса за бързото изтощаване на батерията на iPhone 12 Pro в режим на готовност. След като закупил iPhone 12 Pro в края на октомври, той установява, че батерията се изтощава с около 5% на час в режим на готовност.

Друг потребител съобщава, че Apple Support е диагностицирал проблема и всичко вече било наред. В тази връзка се предполага, че изключително бързото източване на батерията може да бъде причинено от грешка в iOS, която може да бъде отстранена в една от следващите актуализации на системата.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 24 гласа.

Свързани новини