Отидете към основна версия

4 423 16

Честита Нова година от роботите на Boston Dynamics (ВИДЕО)

  • boston dynamics-
  • робот-
  • танц

Американската компания Boston Dynamics, която стана собственост на Hyundai в началото на месеца, поздрави с необичайно видео феновете от цял свят по случай Новата година. В хитовия клип, набрал над 4 млн. гледания за по-малко от 20 часа, роботите на масачузетския разработчик изпълняват впечатляващ танц на фона на популярното парче "Do You Love Me?" на групата The Contours от 1962 г.

Във видеото участват хуманоидът Atlas, механичното куче Spot и едноръкият Handle, които според много от зрителите се справят с движенията и синхрона доста по-добре от повечето хора. Не липсват, разбира се, и духовити коментари като "Роботи, след като човеците са били изтрити от лицето на Земята", "Скайнет" (въображаемата корпорация, която създава терминаторите в едноименния филм) е тук!" или "Така ще празнуват, след като са ни изтръгнали ръцете и краката".

Boston Dynamics е създадена през 1992 г. от възпитаници на Масачузетския технологичен институт. Компанията, смятана за световен лидер в областта на роботиката, често изненадва с находчиви видеоклипове, в които роботите ѝ демонстрират невероятните си способности.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 23 гласа.

Свързани новини