Отидете към основна версия

5 556 29

Теѕla пуска зарядна станция и в София

  • tesla-
  • supercharger-
  • зарядна станция-
  • софия

Компанията Илон Мъск постепенно навлиза и в Европа, като инвазията започва с изграждането на мрежа от електрически зарядни станции. Марката все още няма представителство у нас, но вече има една изградена зарядна станция край Пловдив. Сега предстои изграждането на втора станция, този път в София.

По-любопитното обаче е, че тези станции не се изграждат за да са в полза основно на софиянци и пловдивчани. целта е те да са в полза на пътуващите от Западна Европа към Турция и поради тази причина най-вероятно мястото в столицата ще е някъде в покрайнините в близост до коридора, свързващ Западна Европа с Турция.

Ѕuреrсhаrgеr станцията под Тепетата е с четири зарядни с мощност от 150 kW. Най-вероятно същата ще бъде изградена и в столицата, като това, според данни от сайта на производителя на електромобили, трябва да се случи в средата на тази година.

Новите зарядни станции все пак ще бъдат полезни за малкия брой собственици на електромобили Tesla у нас. По данни на КАТ в страната ни са регистрирани 150 електромобила с марката Tesla. Някои от тях, притежатели на моделите S и X ще могат да зареждат безплатно.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 11 гласа.

Свързани новини