Last news in Fakti

12 Март, 2024 13:52 2 032 3

Мобилна високоскоростна зарядна станция за електромобили

  • mack trucks-
  • зарядна станция

Иновацията е дело на Mack Trucks

Мобилна високоскоростна зарядна станция за електромобили - 1

Американският автомобилен производител Mack Trucks представи мобилна автономна зарядна станция за електрически превозни средства. Това се случи на годишната среща на Съвета за технологии и поддръжка на Американската асоциация за камиони, където компанията представи Mack MD Electric със зарядно устройство от 120 kW.

Новата разработка ще помогне на мениджърите на автопаркове да разберат дали електрическите автомобили и търговските превозни средства ще отговарят на техния бизнес. „Тази система ще позволи на клиент или дилър да зарежда електрически автомобили и камиони, без да има налична инфраструктура за зареждане на място “, казва Райън Саба от отдела за енергийни решения на Mack Trucks.

Компанията е убедена, че новата им разработка ще помогне на клиентите по-лесно да изпитат предимствата от използването на електрически превозни средства в собствения си бизнес. Интересно е, че зарядната станция е монтирана на шасито на електрическия камион Mack MD Electric. Машината е оборудвана с трифазен двигател с мощност 260 к.с., който се задвижва от масивна литиево-йонна батерия с капацитет 240 kWh, която осигурява пробег до 368 км.

Електрическият камион Mack MD Electric се произвежда от 2021 г. и се радва на стабилна популярност - автомобилният производител се радва на "постоянна опашка" от 9-12 месеца се чака за новите електрически камиони.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Олигофрен

    6 1 Отговор
    А кой ще зарежда мобилната станция който й свърши тока !

    Коментиран от #2

  • 2 СМЕНЯТ ОГРОМНИТЕ БАТЕРИИ

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Олигофрен":

    За 10 минути.....

    Коментиран от #3

  • 3 Спестиха си

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "СМЕНЯТ ОГРОМНИТЕ БАТЕРИИ":

    да напишат капацитета на зарядната батерия и, че при такава политика трябва да има още една батерия която да чака разредената за подмяна, всъщност може и да са повече. Нещо като подстанция с 10 такива батерии и 3-4 камиона за обслужване. При 5кг/кВтч 10т. батерия се равнява на 2000кВтч и може да зареди 20 Теслака.