Отидете към основна версия

5 081 37

Ford упрекна Tesla за лошото ѝ качество, но веднага след това спря доставките на Mustang Mach E

  • ford-
  • mustang-
  • e-match-
  • tesla-
  • качество

Концернът Ford обяви за забавяне на доставките на електрическите кросоувъри Mustang Mach E. Продажбите на тези автомобили започнаха в самия край на 2020 година, но сега много клиенти се оплакаха, че представителите на автомобилния производител са ги предупредили, че ще има забавяне на доставките с около месец. Компанията потвърди пред Electrek.co факта за закъсняване на доставките и обясни, че те са свързани с необходимостта от извършване на допълнителен контрол на качеството на автомобилите.

Най-интересното в тази история е, че само преди няколко дни ръководителят на Ford за електромобилите Дарън Палмър излезе с недвусмислена критика към конкуренцията, визирайки най-вече Tesla, като каза, че според него предимството на Mach E е именно в неговото качество.

Палмър отбеляза, че екстериорните детайли на електрическия Ford са монтирани изключително прецизно, панелите на каросерията не се различават по цвят, броните не падат при движение през локви, панорамният покрив не се откача в движение и дори дръжките на плъзгащите се врати не замръзват в студа. Той не спомена името Tesla, но всички описани от него дефекти се приписват на автомобилите, произвеждани от компанията Илон Мъск.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.

Свързани новини