Отидете към основна версия

4 644 7

Ford също съкращава прозводството на един от моделите си

  • ford-
  • f150-
  • mazda-
  • чипове

Недостиг на чипове ще забави производството на новия F-150

Снимка: Shutterstock

След като през изминалата седмица ви писахме за ситуацията около Mazda и как недостиг на чипове ще намали драстично производството при японската марка, ето че още един от големите автомобилни производители ще забави производството си поради липсата на малки електронни компоненти.

Два от заводите, в които се произвежда най-продавания пикап в Америка, ще работят с намален капацитет за седмица, считано от 8 февруари. Фабриките в градовете Диърборн и Мисури, ще работят със съответно една и две смени, сравнено с нормалните три, при които производството не спира по 24 часа на ден. Двата завода са отговорни за производството на най-известния пикап зад океана, а именно F-150, който бе обновен през изминалата година.

Ако от американската компания не успеят да решат проблема с недостига на електронни компоненти и не покрият зададените бройки, то това ще доведе до огромни загуби, както от чисто финансова гледна точка, така и от маркетингова такава, тъй като битката при пикапите в САЩ става все по-сериозна.

Освен споменатите модели на Mazda и Ford, то с намалени производствени процеси работят и фабриките отговорни за производството на Dodge Charger и Challenger, Chrysler 300, Jeep Compass, Honda Jazz и Honda Civic, както и заводът, в който се произвежда пикапът Tundra на Toyota.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.

Свързани новини