Отидете към основна версия

3 557 1

Балон пази виното от изветряване

  • air cork-
  • вино

Когато бутилката вино остане недопита, обикновено се прибягва до корковата тапа или друга запушалка. Air Cork обаче предлага и друг начин да се запази свежестта на напитката.

Устройството се състои от надуваем балон, свързан с ръчна помпичка посредством маркуч. Мехурът просто се вкарва в шишето, докато опре повърхността на виното. След това се напомпва и уплътнява празното пространство в бутилката.

Според създателите му Air Cork без проблем може да съхрани виното поне за три дни, а при повече старание с помпичката - и за по-дълго време. Балонът е изработен от латекс, одобрен от Щатската администрация по храните и напитките.

Предимството на Air Cork пред използваните коркови тапи е в по-ефективното херметизиране на бутилката, виното в която не влиза в контакт с останалия под дървената запушалка въздух. Устройството показва и по-добри резултати при запазването на аромата в сравнение с вакуумните тапи. Цена: $23.95.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Морган Стенли: Виното свърши!

    Светът е изправен пред недостиг на вино, а потребителското търсене в глобален аспект вече значително надминава предлагането, предупреждава Би Би Си. ...
    31.10.2013
    1 813
    0