Last news in Fakti

17 Декември, 2012 13:28 3 552 1

Балон пази виното от изветряване

  • air cork-
  • вино

Когато бутилката вино остане недопита, обикновено се прибягва до корковата тапа или друга запушалка. Air Cork обаче предлага и друг начин да се запази свежестта на напитката.

Устройството се състои от надуваем балон, свързан с ръчна помпичка посредством маркуч. Мехурът просто се вкарва в шишето, докато опре повърхността на виното. След това се напомпва и уплътнява празното пространство в бутилката.

Според създателите му Air Cork без проблем може да съхрани виното поне за три дни, а при повече старание с помпичката - и за по-дълго време. Балонът е изработен от латекс, одобрен от Щатската администрация по храните и напитките.

Предимството на Air Cork пред използваните коркови тапи е в по-ефективното херметизиране на бутилката, виното в която не влиза в контакт с останалия под дървената запушалка въздух. Устройството показва и по-добри резултати при запазването на аромата в сравнение с вакуумните тапи. Цена: $23.95.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пиячка

    0 0 Отговор
    Не мога да го доизпия че ще се занимавам с разни балончета :)))