Отидете към основна версия

4 909 40

Най-икономичният и екологичен самолет в света (ВИДЕО)

  • eflyer 800-
  • самолет-
  • технология

eFlyer 800 е изцяло електрически самолет

През последните години нараства интересът към електрическите самолети. Това е предизвикано от желанието за намаляване на разходите и в същото време опазване на околната среда. На тези две изисквания отговаря новия бизнес джет eFlyer 800. Машината е турбовитлова с капацитет 7 пътници и един или двама пилоти. Снабден е с електрически мотори ENGINeUS, монтирани на двете крила.

Моделът eFlyer 800 ще включва нови литиево-сярни батерии, разработени от базираната във Великобритания Oxis Energy. Производителят Bye Aerospace цели презареждането на батерии да бъде сведено до 20-30 минути. Първите батерии от това поколение разполагат със специфичната енергия от 450 Wh/kg и енергийна плътност от 550 Wh/L. eFlyer 800 ще може да лети без презареждане 926 километра и ще развива скорост от 1036 метра в минута. Максималната височина, която ще може да развива, ще е 10 668 метра. Каросерийната скорост е 592 км/ч. Максималният полезен товар на новата машина ще е 700 кг.

Изчисленията на производителя сочат, че разходите на машината ще са с 80% по-малко спрямо традиционните двойни турбовитлови двигатели. Също така eFlyer 800 няма да произвежда директни емисии на въглероден диоксид. Ще е и значително по-тих от традиционните неелектрически самолети.

Цената на новият самолет ще бъде малко над 6 млн. USD.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 18 гласа.

Свързани новини