Отидете към основна версия

3 161 8

Новите чипове на Apple ще са с приоритет при производство

  • чип-
  • чипове-
  • apple-
  • iphone

Заедно с тях ще бъдат осигурени и полупроводници за автомобилните производители

Снимки: Shutterstock

В последните няколко месеца наблюдаваме една от най-сериозните кризи с доставка и производство на чипове през годините, като пострадали от нея се оказаха различни технологични компании, автомобилни марки и редица други фирми, занимаващи се с всякакъв вид техника.

Най-големият производител на чипове в момента - Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (ТSMC) работи с пълни сили, за да осигури колкото се може повече полупроводници, но очаквано те все още не достигат за всички.

Оказва се, че дори и да няма за всички, все пак за някои ще има повече отколкото за други. В конкретния случай става въпрос за Apple и предстоящата премиера на iPhone 13, който ще се предлага с нов А15 чип. От гледна точка на феновете на Apple това ще е добре, защото няма да се налага да чакат забавени поръчки, но пък при по-малките производители това най-вероятно ще е добре познат проблем.

Подобно е положението и в автомобилната индустрия, която също ще се окаже приоритизирана пред другите компании и се очаква също да не пострада толкова сериозно през следващите месеци.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.

Свързани новини