Отидете към основна версия

9 337 23

Как да спасите колата от наводнение: просто изобретение от една жена-инженер (ВИДЕО)

  • автомобили-
  • наводнение

Американка измисли начин да спаси колите от лошо време

Жителката на Хюстън Рейчъл Абрахам, която има диплома по химическо инженерство и магистърска степен по инженерство в областта на околната среда, представи своето изобретение, което е много актуално точно тази година.

Ейбрахам започна да търси начини да спаси колите от наводнения след събитията от 2017 г. - тогава, по време на урагана Харви, жената губи своето Infiniti G35 от 2008 г., което е тотално повредено от наводненята.

Американката прави защитен кожух, наречен ClimaGuard, който може да се сравни с гигантска чанта с цип. Вътрешността на тази "чанта" е изработена от ултра издръжливи водоустойчиви материали, като по този начин колата е напълно защитена от влага.

Освен това, според инженера, по време на наводнение колата се превръща в своеобразна лодка, която изплува на повърхността и може да се движи с една ръка. Авраам също така предвижда, че един човек може да се справи с опаковката на колата само за 10 минути.

Рейчъл Ейбрахам вече е продала няколко десетки копия на ClimaGuard. Цената на защитния кожух, който тежи 13 кг и се побира в спортна чанта, започва от $ 399.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 15 гласа.

Свързани новини