Last news in Fakti

31 Януари, 2022 12:43 16 219 6

Пристанище "Черноморск" е пълно с корейски автомобили

  • пристанище-
  • автомобили-
  • склад

А Европа изпитва силен недостиг на коли

Пристанище "Черноморск" е пълно с корейски автомобили - 1

Интересен факт е, че докато пазарите на нови и употребявани автомобили в Европа, а и по света, изпитват сериозен недостиг на превозни средства, в Украйна е пълно с нови и употребявани корейски коли, които стоят на огромен паркинг на открито.

На 28 януари 1 432 нови превозни средства от Корея бяха разтоварени от кораба Yong Shin в пристанищетов град Черноморск (бивш Иличовск, Украйна). През първите дни на февруари се очаква още един кораб, който ще достави още 1 308 нови и употребявани превозни средства.

Преди пристигането на Yong Shin в открития склад на пристанището имаше около 1 200 употребявани коли от Корея. Сега, с новата партида складът е почти запълнен, а броят на корейските автомобили надхвърля 2 500 броя. Ако поне 1 200 коли не бъдат изкарани от склада за една седмица, тогава следващият кораб няма къде да се разтовари, съобщава Ukrainian Shipping Magazine .

Претоварването на склада се дължи на забавяне по трансхпортирането на МПС-тата от площадката за временно съхранение. Те са причинени от установяването на нови, индикативни цени от митниците, за автомобили, внесени от Корея.

Според USM цените се оказали твърде високи, средно с по 2 000 долара за автомобил. В резултат на това сега пристанището приема големи пратки автомобили, поръчани през ноември и началото на декември, дори преди да бъде взето решение за новите по-високи цени на база по-високи данъчни ставки.

Увеличението на цените плаши потенциалните купувачи на автомобили и причинява загуби и за търговците на коли, и за логистичните компании, които доставят автомобилите. В същото време препълването на склада води до забавяне на обработката на корабите, което заплашва дори с фалити собствениците на кораби.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    37 7 Отговор
    За ги дават насам - хем ни е близко, хем корейските коли са хубави и евтини.

    Коментиран от #4

  • 2 Реалист

    13 2 Отговор
    Кът ни съ продава ше се пълни ъм:)
  • 3 Веси

    12 1 Отговор
    По-добре са от германските, които се карат от баровци
  • 4 хахахха

    6 8 Отговор

    До коментар #1 от "Име":

    и те са същите лед тоалетни които след 1вата зима им изгарят фарове и ел модули, не се залъгвай - колко новини минаха за проблеми с дисплей, с кво ли не а и кожата им е направена от някакъв отвратителен материал и за това много клиенти на коли като най-новото санта фе или палисад се оплакваха от зловония

    Коментиран от #5

  • 5 Гочето

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "хахахха":

    Ама затова ли повечето таксита са киа?
  • 6 Bravo

    0 0 Отговор
    Ха, ха....няма нужда от военни оръжия, браво.