Отидете към основна версия

1 908 5

Toyota усъвършенства технологиите за безопасност с автономен дрифт (ВИДЕО)

  • дрифт-
  • автономно шофиране-
  • toyota-
  • supra

Специално подготвена Supra успя да изпълни различни маневри на затворена писта

Преди точно една година на днешния ден от Toyota показаха проект на базата на последното поколение Supra, който има за цел да усъвършенства технологиите за автономно шофиране в една доста необичайна посока. Специално подготвената Supra, дело на отдела за технически разработки на марката, заедно със студенти от университета в Станфорд може да извършва контролирано пързаляне по предварително зададен маршрут, известно още като дрифт.

Целта на тази разработка не е забавление по пистите, макар и тази част несъмнено да присъства, а позволяването на контрол върху колата при различни ситуации, когато тя се движи сама. Във видеото може да видите как колата изпълнява различни маневри абсолютно сама. В нея разбира се, има шофьор който да се намеси при нужда, но единствената му задача във видеото е да включи автономния режим при стартиране.

От Toyota разкриват, че колата контролира абсолютно всичко сама, като това включва завиването, педалите на газта и спирачката, съединителят и дори секвенциалната трансмисия.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини