Отидете към основна версия

42 030 52

Ще живеем без Facebook, казаха министрите на Германия и Франция

  • facebook-
  • европа-
  • забрана

Представители на Meta вече заявиха, че компанията не планира да напуска Европа и да деактивира Facebook в Стария свят.

Завоалираната заплаха на Меtа да напусне Европа поради блокирани преговори относно правилата за поверителност не изглежда да разстрои много европейските политици. На съвместна пресконференция в Париж министрите на Германия и Франция говориха за възможното спиране на Facebook в Европа.

Германският министър на икономиката Роберт Хабек каза пред репортери, че вече има опит да живее без Facebook и Twitter, след един от хаковете, при които политикът изостави платформите за цели четири години. „Животът ми по това време беше фантастичен“, каза Хабек.

Финансовият министър Бруно Льо Мер потвърди думите на своя колега, че животът няма да се влоши, ако Facebook бъде закрит. Европа ще защитава суверенитета си и дигиталните гиганти трябва да осъзнаят това, подчерта французинът.

Льо Мер също така отбеляза, че Европа е голям пазар с висок потенциал за Meta. За да се противопоставят на дигиталните монополисти, страните от ЕС трябва да се консолидират и да не се страхуват от сплашване. За целта Европа използва различни методи, включително контрол на поверителността на потребителите, специално данъчно облагане и блокиране на работата с криптовалути.

Междувременно представители на Meta вече заявиха, че компанията не планира да напуска Европа и да деактивира Facebook в Стария свят. Информацията в доклада до SEC, която предизвика вълнение, "беше просто изявление на реалността", каза говорител на компанията в писмо до Mashable.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 96 гласа.

Свързани новини