Отидете към основна версия

8 121 20

Японци ще разработват технологии за електромобили в България

  • nidec-
  • софия-
  • българия-
  • електромобили-
  • зарядни устройства

Компанията Nidec ще работи над инвертори и зарядни за колите на ток

Японската индустриална група Nidec отвори нов център за разработка в България. Центърът е разположен в столицата София и по план там трябва да работят общо 100 човека. Към момента служителите наброяват 40, но в близко бъдеще се очаква тази бройка да бъде увеличена.

Центърът е разположен близо до летището в София, а главната му цел е разработката на инвертори и зарядни устройства за електромобилите. През април 2021 година, компанията заяви, че ще отвори две фабрики и в съседна Сърбия, където ще се произвеждат електромотори и контролери.

В отговор на нарастващото търсене на нашите инвертори и ECU-та в превозните средства поради затягането на екологичните разпоредби в Европа и затягането на регулациите за емисиите на CO2 за автомобилите в големите страни, създадохме център за развитие в България за изграждане на система за развитие в Европа, пишат в изявлението си от Nidec. “ В България има инженери, които владеят английски език и имат богат опит в разработването на електронни устройства в автомобилите.

Преди няколко години японската компания Nidec подписа договор с PSA според който ще снабдява концерна със своите електродвигатели, а заедно с френската компания, японците могат да се похвалят с много клиенти в лицето на различни китайски компании за електромобили.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 24 гласа.

Свързани новини