Отидете към основна версия

7 376 7

Китайци продават стари Ford-ове като чисто нови ел. бусове

  • ford-
  • transit-
  • jmc-
  • teshun-
  • електрически бус

JMC предлага второто поколение на Transit 

Второто поколение на Ford Transit е много добре познат бус, както в цяла Европа, така и в България. Класически бус бе представен на пазара през 1986 година и остана в производство до 2003 година, претърпявайки няколко фейслифта. Въпреки, че моделът спря да се предлага в Европа, той все пак остана на поточните линии, но единствено в Китай, където се произвеждаше до 2017 година.

След това правата върху производството на буса бяха откупени от китайската компания JMC, които представиха модела Teshun. Това на практика е същия автомобил, но с друга предница и по-модерен интериор. Сега бусът получи и електрическа версия с името Tehsun Touring EV. Въпреки модерното си задвижване, не е трудно да забележим оригиналните панели на Transit, които са видими след предния калник.

Задвижването се осигурява от електромотор върху предната ос, който генерира 163 конски сили и 320 нютон метра въртящ момент. Батерията е с капацитет от 65кВч и е достатъчна за пробег от 300 километра според китайските стандарти и до 500 километра при „постоянна скорост“ според описанието на производителя. Ускорението от 0 до 100км/ч отнема 15 секунди.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 19 гласа.

Свързани новини