Отидете към основна версия

27 622 14

Waze въведе изключително полезна функция за стари автомобили

  • waze-
  • фарове-
  • дневни светлини

Приложението вече може да ви напомня да включите светлините си

Waze е едно от най-популярните приложения за навигация в световен мащаб и като такова, разработчиците подобряват функциите му ежедневно. Освен над самите навигационни способности, екипът зад приложението работи и над други опции, които са свързани с пътуването, но нямат общо с навигирането по зададен маршрут. Такава е и последната опция, която Waze предоставя и която ще е много полезна за шофьорите с по-стари автомобили.

Става въпрос за функция, която ви напомня да включите светлините си при тръгване. Това може да се окаже много полезно, тъй като в България, а и почти цяла Европа, дневните светлини или използването на къси светлини през деня е задължително. При по-новите автомобили това обикновено е решено с наличието на сензори и отделни светлини, но при по-старите автомобили, каквито често можем да открием у нас.

Функцията е налична след последния ъпдейт на приложението и се намира в секцията за настройки. От там може да изберете дали тя да е включена или изключена. Налична е и опция за напомняне за дете в колата, която ви изпраща известие при приключване на пътуване, за да не забравите детето в автомобила си.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 45 гласа.

Свързани новини

  • Навигацията Waze директно в колата

    Собствениците лесно ще следят ситуацията на пътя в реално време. Waze ще ви уведомява за задръствания, препятствия пред вас или дори за влошени метеор ...
    28.04.2023
    29 248
    5