Last news in Fakti

22 Април, 2023 11:30 27 585 14

Waze въведе изключително полезна функция за стари автомобили

  • waze-
  • фарове-
  • дневни светлини

Приложението вече може да ви напомня да включите светлините си

Waze въведе изключително полезна функция за стари автомобили - 1

Waze е едно от най-популярните приложения за навигация в световен мащаб и като такова, разработчиците подобряват функциите му ежедневно. Освен над самите навигационни способности, екипът зад приложението работи и над други опции, които са свързани с пътуването, но нямат общо с навигирането по зададен маршрут. Такава е и последната опция, която Waze предоставя и която ще е много полезна за шофьорите с по-стари автомобили.

Става въпрос за функция, която ви напомня да включите светлините си при тръгване. Това може да се окаже много полезно, тъй като в България, а и почти цяла Европа, дневните светлини или използването на къси светлини през деня е задължително. При по-новите автомобили това обикновено е решено с наличието на сензори и отделни светлини, но при по-старите автомобили, каквито често можем да открием у нас.

Функцията е налична след последния ъпдейт на приложението и се намира в секцията за настройки. От там може да изберете дали тя да е включена или изключена. Налична е и опция за напомняне за дете в колата, която ви изпраща известие при приключване на пътуване, за да не забравите детето в автомобила си.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 45 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 редник

    30 23 Отговор
    "...в България, а и почти цяла Европа, дневните светлини или използването на къси светлини през деня е задължително."

    Аман - докога?...

    Коментиран от #11

  • 2 Капитана

    59 4 Отговор
    Има ли вградена опция за забравен мозък вкъщи. Като потегляш да ти напомни дали си си взел мозъка.
  • 3 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    46 27 Отговор
    Използването на светлини през деня е най-идиотската измишльотина. От нея има само вреда - тя обезсмисля пестенето на ел. енергия от използването на енергоспестяващи лампи по домовете. Представете си да включите около 150 W осветление вкъщи за 3 - 4 часа. И то с лампи с жичка, а не LED!

    Коментиран от #4

  • 4 45567

    10 35 Отговор

    До коментар #3 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Че купи си лед крушки,бе Ганьо.

    Коментиран от #5

  • 5 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    24 2 Отговор

    До коментар #4 от "45567":

    Аз вкъщи съм с LED крушки. Даже ги преработих да не горят. Аз и да си сложа LED крушки в колата, не решава въпроса, защото повечето коли, поне в България са си с крушки с нажежаема жичка. Ако LED крушките за кола горят на два месеца, като тези за 220 V, благодаря за съвета!

    Коментиран от #13

  • 6 Мана Мана

    16 5 Отговор
    И какво й е "изключително полезното" на тази функция? Спасява животи или икономисва пати за глоби? Скалата на критерия е сбъркана.
  • 7 Валери

    7 0 Отговор
    Току що прегледах всички настройки на програмата . Освен за дете нищо.друго ме напомня . Може би някой друг път 🤣 програмата е обновена ....ако някой пита де
  • 8 Преслав

    12 1 Отговор
    "При по-новите автомобили това обикновено е решено с наличието на сензори и отделни светлини, но при по-старите автомобили, каквито често можем да открием у нас."... Само аз ли намирам изречението за безсмислица?
  • 9 Георги

    18 5 Отговор
    Не е екологично да се кара на светлини
  • 10 Дамян

    5 3 Отговор
    Едва ли някой ще сложи такава функция специално за корумпираните политици и полицаи в България.Управниците за да напълнят бюджета измислиха тази безмислица да караш с включени фарове на ярко слънце.Освен,че автомобилът гори повече акумулатора пада и живота му приключва по-рано,а и крушките на фаровете горят много по-често.
  • 11 гост

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "редник":

    не е точно така. Напр. в Хътватско, което се намира по на север от БГ, дневни светлини са задължителни само от края на ноември до началото на март. В други страни са задължителни само при намалена видимост. А и да пипитам колко намаляха птп- та, след като въведоха задължителното ползване на дневни светлини у нас? Аман от следване на недоизмислени правила...

    Коментиран от #12

  • 12 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    исках да кажа че 1 е прав, цитатът от статията не е верен.
  • 13 Tодор

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Моят автомобил е с LED светлини , вече 3 година от както е закупен и светлините са си добре , светят си без да изгарят и осветяването на пътя е много по-добро от останалите светлини.
  • 14 Християн

    0 0 Отговор
    Напомнянето за включване на светлините липсва, има напомняне само за деца.