Отидете към основна версия

7 804 11

Toyota Corolla се провали на краш тест

  • toyota-
  • corolla-
  • iihs-
  • краш тест

 

Един от бестселърите на японската компания Toyota, се провали на краш тестове, проведени от Американския институт по пътна безопасност (IIHS). Става дума за новото поколение на модела Corolla (http://bit.ly/178aEpx), която получи оценка "маргинална". Проведеното изпитание е за удар с минимално припокриване.
 
Въпросното изпитание представлява симулация на удар в неподвижно препятствие с височина 1.5 метра. Автомобилът се засилва до скорост 64 км/ч и се удря в преградата челно, но припокриването между неподвижния предмет и автомобила е 25%. Ударът е в лявата предна част на автомобила.
 
Крайните оценки, които от IIHS поставят на автомобилите са: "добра", "приемлива", "маргинална" и "слаба". Вследствие на удара се оказва, че новата Corolla е със силна повреда в горната част на каросерията, което води до значителна деформация в областта на мястото на водача.
 
В резултат на тази деформация, манекена в автомобила е с увредено ляво коляно, а главата му, заради изместването на волана, попада в лявата част на въздушната възглавница. Там еърбегът не е достатъчно ефективен и въпреки омекотяването на удара, главата на манекена се удря в арматурното табло.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Колко безопасен е Golf GTI

      Последното седмо поколение на бестселъра Golf е значително по-комфортно, по-добре оборудвано и по-просторно в сравнение с предходните по ...
    05.06.2014
    14 056
    21
  • M-Klasse на Mercedes е най-безопасната кола

    Това твърдят специалистите от Американския институт по пътна безопасност (IIHS), които поставиха най-високата оценка на Mercedes-Benz M-Klasse. При ...
    11.10.2013
    9 347
    23