Отидете към основна версия

4 931 5

Нов електрически скутер от Honda със сменяеми батерии

  • honda-
  • скутер-
  • електрически скутер-

Той може да измине до 41 километра

Honda представи интересен проект за Европа, който добавя още едно електрическо превозно към гамата на марката, но този път към двуколесното портфолио на японците. Става въпрос за новия EM1 e:Scooter, който дебютира като първото подобно превозно средство на марката за Европа. Електрическият скутер ще се предлага от следващата година, а през 2025 година ще се продава и на световния пазар.

Скутерът разполага с един електромотор, който генерира 2.3 конски сили или дори 1.2 конски сили в икономичен режим, които са достатъчни за максимална скорост от 45км/ч. Максималният въртящ момент е 50 нютон метра и типично за електрическо превозно средство е наличен още от старта, което може да ви даде предимство пред „по-големите“ на светофара.

Батерията е 50-волтова и е достатъчна за пробег от 41 километра, което според Honda е с около 10 километра повече от средния пробег на студенти в града. Едно от предимствата на скутера е сменяемата батерия, която ви дава възможност да я свалите бързо и да я заредите или пък подмените с нова. Зареждане от 25 до 75% отнема по-малко от три часа, а такова от 0 до 100% отнема около шест часа.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.

Свързани новини