Last news in Fakti

15 Май, 2023 18:37 4 897 5

Нов електрически скутер от Honda със сменяеми батерии

  • honda-
  • скутер-
  • електрически скутер-

Той може да измине до 41 километра

Нов електрически скутер от Honda със сменяеми батерии - 1

Honda представи интересен проект за Европа, който добавя още едно електрическо превозно към гамата на марката, но този път към двуколесното портфолио на японците. Става въпрос за новия EM1 e:Scooter, който дебютира като първото подобно превозно средство на марката за Европа. Електрическият скутер ще се предлага от следващата година, а през 2025 година ще се продава и на световния пазар.

Скутерът разполага с един електромотор, който генерира 2.3 конски сили или дори 1.2 конски сили в икономичен режим, които са достатъчни за максимална скорост от 45км/ч. Максималният въртящ момент е 50 нютон метра и типично за електрическо превозно средство е наличен още от старта, което може да ви даде предимство пред „по-големите“ на светофара.

Батерията е 50-волтова и е достатъчна за пробег от 41 километра, което според Honda е с около 10 километра повече от средния пробег на студенти в града. Едно от предимствата на скутера е сменяемата батерия, която ви дава възможност да я свалите бързо и да я заредите или пък подмените с нова. Зареждане от 25 до 75% отнема по-малко от три часа, а такова от 0 до 100% отнема около шест часа.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    7 2 Отговор
    Това ще кара Ганя, ако е послушен. Пък да се блъска, колкото му душа иска.
  • 2 Пучо Капучо

    2 2 Отговор
    Метни идно скутерче, Соичиро...от нибето го метни кущеш, бръшем му прахта.и га го яхнем...как Сийка глашатайката шъ ма земи...
  • 3 Така е

    11 1 Отговор
    Тук е мястото на батериите, а не в електромобилите. Но цената на едно такова марково преводно средство ще бъде поне 4х. евро. И тук ще има спекулативно високи цени, както при електровелосипедите.
  • 4 некой

    4 0 Отговор
    Очаквах повече.
    С моя китаец с 2 батерии по 40A на 60V правя по 100 км. с един заряд.
  • 5 Аз разбрах

    5 2 Отговор
    Че за да заредиш "гориво" за 20 км (50% = от 25 - 75) ти трябват 3 часа, Благодаря, но в моментая за 3 мин. зареждам гориво за 1000-1100 км.