Отидете към основна версия

2 776 10

Tesla добавя функция, която повече коли трябва да имат

  • tesla-
  • софтуер-
  • гуми-
  • износване на гумите

Новият софтуер на марката ще следи износването на гумите

Преди време Tesla добави интересна опция към своите електромобили, която да следи за неравномерно износване на гумите. Тя може да се използва, както на писта, за да следите гумите си директно от колата, така и при ежедневно шофиране. Функцията наистина е удобна, но сега от Tesla са готови да отидат една стъпка по-напред и да добавят още по-приятна за шофьорите функция.

Според разработчици и тестери на бета версиите, следващият софтуер на Мъск и компания ще позволи следене на износване на гумите. Все още не е ясно точно как ще работи приложението и на какъв принцип ще отчита износването, но според това което знаем, приложението ще дава възможност за записване на два комплекта гуми.

Вероятно системата е базирана върху датчици и сензори свързани с въртенето на гумите и промяната в тези параметри, която от години е използвана за следене на налягането в гумите при някои автомобили. Подобна функция би била много полезна, не само при Tesla, но и при други автомобили, повечето от които имат хардуера, но не разполагат със софтуера за целта.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.

Свързани новини