Отидете към основна версия

1 295 2

Rivian също ще разчита на Tesla

  • rivian-
  • tesla-
  • стандарт за зареждане-
  • порт за зареждане

Компанията ще използва стандарта за зареждане от 2025-та

Rivian се присъединява към американските производители на автомобили, които ще използват стандарта за зареждане на Tesla, след като по-рано това стана с Ford и General Motors. Това бе обявено късно снощи от основателя и изпълнителен директор на Rivian.

"Приемането на северноамериканския стандарт за зареждане ще даде възможност на нашите настоящи и бъдещи клиенти да се възползват от обширната мрежа на Tesla, докато ние продължаваме да изграждаме нашата Rivian Adventure Network", каза Р.Джей Скарнинг, основател и главен изпълнителен директор на Rivian. "Очакваме с нетърпение да продължим да намираме нови начини за ускоряване на приемането на електрическите превозни средства."

Новият стандарт за зареждане ще бъде въведен в експлоатация през 2025 година, а през пролетта на 2024-та собствениците на Rivian ще могат да закупят адаптери, които да позволят зареждането на Supercharger.-и.

"Чудесно е да видим как индустрията се обединява, за да приеме северноамериканския стандарт за зареждане", каза Ребека Тинучи, старши директор на инфраструктурата за зареждане в Tesla. "По този начин колективно гарантираме, че всички водачи на електромобили имат достъп до лесен за използване и надежден хардуер за зареждане. Очакваме с нетърпение да посрещнем собствениците на Rivian в хилядите ни зарядни станции в цяла Северна Америка."

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини