Last news in Fakti

21 Юни, 2023 12:42 1 282 2

Rivian също ще разчита на Tesla

  • rivian-
  • tesla-
  • стандарт за зареждане-
  • порт за зареждане

Компанията ще използва стандарта за зареждане от 2025-та

Rivian също ще разчита на Tesla - 1

Rivian се присъединява към американските производители на автомобили, които ще използват стандарта за зареждане на Tesla, след като по-рано това стана с Ford и General Motors. Това бе обявено късно снощи от основателя и изпълнителен директор на Rivian.

"Приемането на северноамериканския стандарт за зареждане ще даде възможност на нашите настоящи и бъдещи клиенти да се възползват от обширната мрежа на Tesla, докато ние продължаваме да изграждаме нашата Rivian Adventure Network", каза Р.Джей Скарнинг, основател и главен изпълнителен директор на Rivian. "Очакваме с нетърпение да продължим да намираме нови начини за ускоряване на приемането на електрическите превозни средства."

Новият стандарт за зареждане ще бъде въведен в експлоатация през 2025 година, а през пролетта на 2024-та собствениците на Rivian ще могат да закупят адаптери, които да позволят зареждането на Supercharger.-и.

"Чудесно е да видим как индустрията се обединява, за да приеме северноамериканския стандарт за зареждане", каза Ребека Тинучи, старши директор на инфраструктурата за зареждане в Tesla. "По този начин колективно гарантираме, че всички водачи на електромобили имат достъп до лесен за използване и надежден хардуер за зареждане. Очакваме с нетърпение да посрещнем собствениците на Rivian в хилядите ни зарядни станции в цяла Северна Америка."


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Всичко е по план

    3 2 Отговор
    Засега ще ползват зарядните на Тесла и за живота на един електромобил само от зареждането му Тесла печели повече, отколкото е спечелил производителя на този автомобил от производството и продажбата му.

    Като втора част от този план е продажбата на батерии, двигатели, електроника и софтуер на останалите автомобилни компании. Те така или иначе и сега купуват частите от външни доставчици и само ги сглобяват. Голяма част от тези части се произвеждат дори в България от български производители.

    Така и Европа ще се радва, че не е зависима от вносни батерии, а те се произвеждат в столицата на Германия, въпреки че с малък шрифт ще пише, че се произвеждат от американска фирма, ама кой ли чете малките букви.
  • 2 Редник

    2 3 Отговор
    Форд, Тесла, Дженерал Мотърс.... Ало Факти, що не пишете на български, няма да станете по умни с тази латиница..