Отидете към основна версия

4 319 15

Huawei пуска свой собствен заместител на Windows

  • huawei-
  • операционна система-
  • windows-
  • harmonyos

Иновацията за персоналните компютри ще заработи от 2024 година

Huawei, известна с иновациите си в света на технологиите, подготвя нова изненада за своите потребители. Според последните данни, компанията планира да пусне собствена версия на операционната система за компютри, която ще стане конкурент на популярния Windows.

Операционната система, известна като HarmonyOS, беше представена от Huawei през август 2019 г. Тази система е базирана на микроядро и е проектирана да работи в различни сценарии, осигурявайки безпроблемно взаимодействие между различни устройства.

Наскоро главният изпълнителен директор на Deep Hong Digital Industry Development д-р Уанг Ченглу потвърди в своя микроблог, че компютърната версия на HarmonyOS ще се появи на пазара през 2024 г.

Тази иновация може да представлява сериозно предизвикателство за настоящите лидери на пазара на операционни системи. Особено предвид опита и ресурсите на Huawei в разработката на софтуер.

Важно е обаче да се отбележи, че всичко това важи (към този момент) за китайския пазар. Малко вероятно е идеята на Huawei да може сериозно да се конкурира с такъв супер популярен гигант като Windows някъде в Европа или САЩ, но пък нищо не се знае.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 28 гласа.

Свързани новини