Отидете към основна версия

2 487 13

Goodyear представи специална гума за електромобили

  • goodyear-
  • гума-
  • електромобили

ElectricDrive2 е разработена за колите на ток

Goodyear Tire & Rubber Co. представиха Goodyear ElectricDrive 2 - нова екологична и издръжлива гума, специално създадена да отговори на изискванията на собствениците на електрически превозни средства. Предвидена за пускане на пазара през май 2024 г., ElectricDrive 2 е всесезонна гума за EV, проектирана с характеристики като намалено съпротивление при движение и технология SoundComfort, целяща да сведе до минимум шума в салона на автомобила.

Тази гума ще се предлага в различни размери, за да е подходяща за популярни модели като Tesla Model Y, Model 3 и Model S, както и Ford Mustang Mach-E. Основните характеристики на гумата ElectricDrive 2 включват аеродинамична странична стена, която намалява съпротивление, асиметрични шарки на протектора за сцепление и отзивчивост както на мокри, така и на сухи повърхности, и вложки от пяна по технологията SoundComfort за намаляване на нивата на шума.

Това не е първата подобна гума на пазара и през последните години виждаме все повече производители на автомобилни гуми да разработват специални модели за електромобили, които често се отличават с намалено триене, което да подобри максимално пробега.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.

Свързани новини