Отидете към основна версия

2 282 10

Hyundai и Kia с технология, която увеличава пробега на електромобилите (ВИДЕО)

  • kia-
  • huyndai-
  • технология

Иновацията се нарича Active Air Jacket

Hyundai, съвместно с Kia, в стремежа си да повишат ефективността на своите електрически превозни средства, разработи нова интелигентна технология. Тя е кръстена Active Air Jacket и е насочена към увеличаване на пробега на автомобила.

Иновативната система представлява "активна въздушна пола" (AAS), която намалява коефициента на съпротивление и минимизира аеродинамичното съпротивление по време на шофиране с висока скорост. По този начин се увеличава и пробегът, и стабилността на електрическите превозни средства.

Специалните въздушни прегради са монтирани пред колелата, но зад предната броня, за да се сведе до минимум турбуленцията, създавана от колелата. Те се активират при скорост над 80 км/ч и се прибират автоматично, когато скоростта на автомобила падне под 70 км/ч. При тестване на Genesis GV60, новата технология намали коефициента на съпротивление (Cd) с 0.008, подобрявайки съпротивлението с 2.8%.

Съобщава се обаче, че AAS е още в процес на разработка. Компанията е кандидатства за патенти както в Южна Корея, така и в САЩ. Корейците вече споделиха, че планират да „обмислят масово производство след тестване на издръжливостта и производителността на новата технология“.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини