Last news in Fakti

14 Февруари, 2024 12:47 1 567 2

Разсекретиха електрическия наследник на най-мощната Kia

  • kia-
  • stinger-
  • ev8

Наследникът на Stinger ще се появи под името EX8 и ще е с мощност от 612 коня

Разсекретиха електрическия наследник на най-мощната Kia - 1

Hyundai и Kia Group продължават да представят нови модели, базирани на тяхната успешна платформа e-GMP. Успоредно с това обаче корейските марки работят върху електромобили от ново поколение.

За Kia първият представител на новата линия ще бъде наследникът на спортния лифтбек Stinger, който към момента е обозначен с кодово име GT1. По предварителни данни този автомобил ще влезе в серийно производство под името Kia EV8.

Според Carscoops наточеният седан ще бъде изграден върху най-новата електрическа архитектура, обявена през 2023 година и наричана от корейците Интегрирана модулна платформа (IMA).

Разсекретиха електрическия наследник на най-мощната Kia

В изтеклите документи, цитирани от изданието, тя се нарича просто платформата eM. Очаква се новият Genesis GV90 да бъде първият, който ще я получи, като това ще се случи през 2025 година. Hyundai и Kia ще пуснат своите модели на новата платформа по-късно.

Подробности за бъдещето на Ka EV8 бяха публикувани в корейски автомобилен блог . Както беше съобщено, електрическият наследник на Stinger ще получи двумоторна силова установка със системна мощност от 612 к.с.

Но ще има и по-скромни версии с мощност от 218 до 435 к.с. Капацитетът на акумулаторния блок ще бъде 113.2 kWh, което ще позволи шофиране от 700 до 800 км без презареждане. Производството на Kia EV8 е планирано да започне през 2026 година в завода на марката в Южна Корея.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фантастика

    5 1 Отговор
    убиец е
  • 2 хммм

    1 1 Отговор
    Киа на двг не са лоши.. този електрически миксер - НЕ!